Spiring

spiring Jul 02, 2020

Spiring er en fin måte å introdusere mer grønt i kosten

Spirer er noe av det enkleste du kan dyrke hjemme. De trenger ikke jord engang! Det eneste du trenger for å komme i gang, er spirefrø og spireglass. Jeg kjøper mine frø og glass på Sanabona.no, men du finner som regel det meste i en helsekostforretning. Jeg synes spireglassene fra Geo, som de selger der, er enkle å bruke og fine i designet.

Et spireglass, ser ut som et syltetøyglass, men har lokk med netting i, slik at det skal være lett å sile av vannet. I tillegg følger med et lite stativ, slik at spireglasset kan stå i ca 45 graders helling, slik at overflødig vann renner ut. Slik unngår man at det blir mugg.

Jeg har ikke grønne fingre, men spirer får jeg til. Her er en enkel måte å gjøre det på:

-Fyll bunnen av glasset med spirefrø, ca 2 cm opp i glasset.

-Fyll så på med vann og la det stå slik over natten (eller ca 8-10 timer)

-På morgenen heller du av vannet og setter glasset på stativet

-Du fyller opp glasset med vann for så å helle det ut med en gang, hver morgen og kveld. Glasset skal ikke stå i direkte sollys. 

-Når spirene har vokst seg ut etter 3-5 dager, settes de den siste dagen i direkte sollys for at bladene skal bli grønne (da dannes det chlorofyll).

-Nå er spirene ferdige, og de kan fylles i en lufttett boks som du oppbevarer i kjøleskap. Her holder de seg i ca en uke (kanskje lengre også). 

Lykke til!!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.